OM DITTE FLINK

KVINDEN BAG

portrait

London, Paris, København… og nu med designsalon, smukt beliggende i skoven!

Jeg husker, min mave var ved at eksplodere i sommerfugle, da jeg sammen med den nu kendte britiske designer Christopher Kane ventede håbefuldt foran en lukket dør – inde bag den blev det besluttet, om vi blev optaget eller ej!

Vi var i London på St. Martins University. Der hvor Stella McCartney, Henrik Vibskov, Alexander McQueen, John Galliano - tidligere chefdesigner for Dior - alle har gået!

Drømmen gik i opfyldelse, og lidt senere næsten dansede Christopher og jeg ned til McDonald’s på hjørnet for at fejre, at vi nu også var udvalgt til at arbejde benhårdt. Først inde bag murene, og så ude i modeverdenen!

...Men jeg griner stadig glad ved tanken, for det var her mit eventyr begyndte!

Haute Coture - design og skrædderkunst

Efter afsluttet Bachelor i Fashion Design Womenswear flyttede jeg til Paris for at få endnu en drøm til at gå i opfyldelse, nemlig at arbejde for Anne-Valerie Hash – et haute couture modehus.

Det var fantastisk! - At tilegne sig den højere skrædderkunst og arbejde med fremstilling og design af haute coture.

- Hvorfor nu alt det besvær med at flytte udenlands i mange år og arbejde benhårdt?

Fordi – jeg er fyldt af en stærk passion for at skabe æstetiske og unikke designs. Jeg er et meget kreativt menneske, og jeg elsker smukt tøj af høj kvalitet. Derfor måtte jeg selvfølgelig nå hele vejen til haute couturen i Paris 😉

Jeg fik et problem - tror du kan følge mig...

Efter nogle år måtte jeg sande, at mine menneskelige værdier ikke kunne forenes med min oplevelse af modebranchen; begrebet "mode" blev til en legalisering af overproduktion og -forbrug af tøj.

Min passion for at skabe smukt tøj bidrog til en modebranche, der er imod mine værdier, da den belaster kloden enormt. Det havde jeg ikke lyst til, - jeg ønskede et alternativ til modebranchen og ”fast fashion” - en vej til passion med omtanke.

Passion med omtanke - Et modsvar til fast fashion!

Jeg flyttede til København, og etablerede min designsalon. Jeg søgte at udvikle et koncept bygget op omkring bæredygtige tøjvalg. Dengang som nu - med designsalonen flyttet ud smukt beliggende i skoven - ved jeg, at det er det helt rigtige valg – nemlig at tilbyde bæredygtige tøjvalg.

Mogens_Lykketoft

Værdigrundlag og verdensmålene

Mødet med Mogens Lykketoft

Inspireret af mødet med Mogens Lykketoft har virksomhedens værdigrundlag afsæt i verdensmålene. - Særligt i verdensmål 12: Ansvar for forbrug og produktion.

"Den gennemsnitlige dansker køber hele 10,9 kg nyt tøj om året. Et stykke tøj i EU bliver i gennemsnit kun brugt 7-8 gange."
Kilde: Miljøstyrelsen og EU's miljøagentur.

Vi tror på, at vi kan ændre det sammen. Vi ønsker at skabe mindre tøjspild og give dit tøj længere levetid. Vi ønsker også, at du skal opleve den glæde, der medfølger, når du vælger at købe tøj, som du passer rigtig godt, som rammer din stil og klæder dig.

Derfor tilbyder vi, med vores koncept, et bæredygtigt forhold til tøj med ansvar for forbrug og produktion:

Vi ønsker at være ansvarlige for at skabe tøj, som du vil bruge igen og igen, så dit køb bliver både et bæredygtigt valg for miljøet og en bæredygtig glæde for dig!

Vi kalder det Bæredygtig garderobeglæde!